Търси
Filters
Close

Защита на личните данни

Ние от TAKOVA.COM (ТАКОВА.БГ ЕООД) защитаваме личните данни на нашите клиенти и третираме по същия начин потребителите на този интернет магазин. Настоящата политика обяснява по какъв начин се обработва информацията за посетителите на сайта.

Сайтът ви дава възможност да ни предоставите ограничена информация за това как да се свържем с вас (три имена, адрес, телефон, email). Тази информация се съхранява в нашата база данни, за да можем да отговорим на ваше евентуално запитване или да ви изпратим закупените стоки на посочен от вас адрес чрез куриер.

Ако сте или станете регистриран потребител на нашия магазин, можем да използваме вашите ограничени лични данни (три имена, адрес, телефон, email) от Вашия профил и за допълнителни цели, като маркетингови съобщения или новини за нашия сайт, но само след като изрично сте дали съгласието си за тези цели и съгласно европейските изисквания (EU GDPR).

TAKOVA.COM стриктно спазва Закона за защита на личните данни.

Вашите лични данни няма да бъдат разкривани на трети лица, освен за доставка на закупен от вас продукт или на законоупълномощените лица.

Ако сте регистриран потребител, Вие можете чрез Вашия профил да управлявате личните си данни - да ги разглеждате, коригирате или изтриете. Или ако сте гост на онлайн магазина (без личен профил) - при получаване на писмена молба от ваша страна можем да ви разкрием вашите лични данни, които съхраняваме, както и да поправим или заличим тези данни.

Настоящата политика следва да бъде прилагана и тълкувана в съответствие със законите на Република България.  

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Нотификация съгласно директива 2009/136/EC (EU Cookie Law)

За правилното функциониране на сайта и подобряване на обслужването, сайта използва т.н. „бисквитки“ – малки текстови файлове, съдържащи фрагменти с информация за посетителите на сайта.

При първоначално посещение на сайта потребителят получава нотификация относно използването на „бисквитки“ под формата на съобщение, което се появява под адресната лента на браузера или като диалогов прозорец.

Какво представлява „бисквитката“ (cookie)?

Бисквитката („cookie“) представлява малък файл, състоящ се от текстов набор от информация, която даден уеб сайт прехвърля от уеб браузъра на твърдия диск на Вашия компютър, както временно, докато трае посещението Ви, или понякога за по-дълги периоди, в зависимост от вида „бисквитка“. „Бисквитките“ изпълняват определени функции (включително да Ви разграничат от останалите потребители на същия уеб сайт или да запаметят определена информация, свързана с Вас, като например Вашите предпочитания) и се използват от повечето сайтове, за да улеснят Вашето сърфиране. Всяка „бисквитка“ е уникална за Вашия уеб браузър и ще съдържа известна анонимна информация. „Бисквитката“ обикновено съдържа наименованието на домейна, от която идва, „продължителността на живот“ на „бисквитката“ и стойност (обикновено под формата на произволно генериран номер).

Съдържат ли „бисквитките“ лични данни?

Сами по себе си, бисквитките не изискват информация с личен характер, за да могат да бъдат използвани и най-често не идентифицират личността на интернет потребителите. Личните данни, събрани при употребата на бисквитки, могат да бъдат събирани само за улесняване на употребата от потребителя. Тези данни са криптиранимпо начин, който не позволява на неоторизираните лица да имат достъп до тях.

Изтриване на „бисквитки“

По принцип дадено приложение за достъп до уеб-страниците позволява съхраняването на бисквитки по подразбиране. Тези настройки могат да бъдат променени така, че автоматичното управление на бисквитките да бъде блокирано от уеб браузъра или потребителя да бъде информиран всеки път, когато се изпращат бисквитки до неговия терминал. Подробна информация за възможностите и начините на управление на бисквитки може да бъде намерена в настройките на приложението (на уеб-браузъра). Ограничаването на използването на бисквитки може да повлияе на някои функции на уеб-страницата.

Защо „бисквитките“ са важни за интернет?

Бисквитките представляват централна точка за ефективното функциониране в интернет, помагайки за изготвянето на определен модел на предпочитания и интереси на всеки потребител. Несъгласието или дезактивирането на бисквитките може да направи някои сайтове невъзножни за използване.
Отказът или дезактивирането на бисквитките не значи, че вече няма да получаваш онлайн реклами, а че тези вече няма да се появяват в твоя акаунт за предпочитани и интересни, събрани чрез поведението на сърфиране. Примери за важни роли на бисквитките (които не изискват удостоверяване чрез акаунт):

• Съдържание и услуги, адаптирани към предпочитанията на потребителя – категории продукти и услуги.
• Оферти, адаптирани към предпочитанията на потребителя – запомняне на пароли.
• Запаметяване на филтрите за протекция срещу деца относно интернет съдържанието (опция family mode, функция safe search).
• Ограничаване на честотата на използване на рекламите – ограничаването на афиширането на дадена реклама за определен потребител на сайта.
• Предоставяне на реклами, които биха заинтересовали потребителя.
• Измерването, оптимизирането и характеристиките от analytics – как да потвърдиш дадено ниво на трафик в уебсайта, какъв тип съдържание се визуализира и начинът, по който потребителя стига до даден уебсайт (напр.: търсачки, директно, други уебсайтове и т.н.). Уебсайтовете разработват тези анализи и тяхната употреба с цел подобряване на сайта в полза на потребителите.

Запиши се за новини и промоции!